Tuesday, May 31, 2011

*snörvel*




Blä! Jag känner mig som hon på bilden... En massa snörvel pågår här. Enda positiva att det blir mycket tid för att sticka och fixa. Mina hemlisar är nu ivägskickade och kan snart visas upp i bloggen.

Efter flera dagars strul verkar jag nu kunna kommentera igen i alla fall. Hoppas det håller i sig den här gången...

Sunday, May 29, 2011

Vantar, vinst och award

Men vad blogger strular. Nu strular både kommentarsfunktionen och min egen blogg. Jag loggas ut hela tiden trots att jag redan har loggat in. Någon annan som har problem?

Men nu är jättevantarna i alla fall tvättade och klara. Nu passar de lite bättre...




Turen har varit på min sida på sistone också. Titta vilka fina retrotyger jag vann hos Made by Ina. Tack så mycket för den fina vinsten!





Jag har fått en award också, av Disas hantverk. Tack så jättemycket för den, jag blev jätteglad!




Till den hör att jag ska berätta åtta saker om mig själv. Börjar bli svårt att komma på nya saker, men jag ska försöka. Och så får ni ursäkta om jag upprepar mig...

1. Jag har storlek 39 i skor och till det väldigt taniga vader. Resultatet är att jag ser ut som Janne Långben...
2. Min tekopp rymmer 0,8 liter och jag kan lätt dricka tre sådana på rad... Ja, jag gillar te.
3. Jag har samma namn som min svärmor, fast hon heter den polska varianten av Hedvig - Jadwiga.
4. Jag är en obotlig tidsoptimist. I allt jag gör, inklusive handarbete...
5. Jag biter inte på naglarna, däremot har jag noja på att ha sönder mina egna nagelband.
6. Jag har blodkärlsinflammation i mina fötter och ben. Inte skönt.
7. Mitt hår är som hästtagel. Det är fullständigt omöjligt att göra frisyrer av.
8. Jag tycker det kan bli så varmt att man kan bada nu...

Sedan ska jag skicka vidare till tre bloggar jag tycker extra mycket om. Det är svårt för det finna så många men jag skickar till:
Klappgarn
Rosenvante
Manduzana

Och alldra helst skulle jag ju vilja ge den tillbaka till Disa, men det blir ju lite konstigt. Tack igen!

Wednesday, May 25, 2011

Jättevantarna Bertil

Äntligen är mina jättevantar färdiga... Jag påbörjade dem precis efter kursen i Brodera och dekorera på stickat med Carina Olsson. Mina inlägg från den kursen kan ni se här och här. Sen var det så fruktansvärt tråkig stickning med jobbigt garn och jobbiga stickor så de lades på is. Men nu kände jag att det var dags att repetera allt vi lärde oss på kursen och eftersom jag ogillar provlappar och hellre gör något "riktigt" så fick jag helt enkelt sätta fart.


Gargantua!

De är stickade efter Carinas egna mönster som hon generöst delade med sig av till oss på kursen och självklart ska de snurra ett par varav i tvättmaskinen så de blir nååågot mindre... Men det får bli på fredag när jag har tvättstuga!

Coolt!


För övrigt vill jag tipsa om Inge Jacobsen som broderat ovanstående omslag av Vogue. Spana in hemsidan, där finns mer.
Hur coolt som helst!

Sen har jag under dagen märkt att jag inte kan kommentera på andras bloggar... Irriterande!

Sunday, May 22, 2011

På gång just nu

Okej, jag kan ta och visa upp ett par saker som är på gång just nu i alla fall. Men allt är som sagt precis i starttagen så...

Först ut är en sjal, designad av Nina Sagulin. Mönstret kommer från Nysta. Detta blir en ersättningssjal för den misslyckade lila urk-sjalen jag pysslade med för några månader sen. Plus att det är lite spetsterapi med en liten lagom bladkant. Jag är lite rädd för spetsstickning nämligen, men jag tänkte försöka komma över det.

Nytt försök till sjal

Garnet är, som ni ser Zauberball i de finaste lila nyanserna. Enligt mönstret ska den stickas med stickor fem, men jag tyckte inte det blev snyggt så nu kör jag på fyror i stället. Håll tummarna för att jag lyckas bättre denna gång annars blir det nog ingen lila sjal för min del.

Sedan strömmar beställningar in på mina tåsockor (känns sådär med tanke på hur makabert tråkigt det var att sticka alla tårna). Helena har i alla fall blivit lovad ett par, så jag köpte ett nytt nystan Fame till henne, fast i andra färger. Sen när jag började sticka så insåg jag att de blir inte tillräckligt hysteriska. Så nu får detta bli ett par vanliga sockor till mig i stället så får Helena ett par likadana tåsockor som jag har i stället.

Inte så hysteriska sockor...

Sen så har jag vunnit gardinkriget här hemma också. Älsk tycker att vårt hem ska se ut som ett svartvitt badrum utan gardiner och färger och annat tjafs. Själv tycker jag, föga förvånande, tvärtom. Men nu har jag alltså vunnit under förutsättning att jag sätter upp svartvita gardiner. Sagt och gjort, igår var vi på Ikea och köpte tyg...

Gardiner to be...

Dessvärre fanns det ju inga bra öljetter på Ikea så jag måste ta en tripp in till stan i veckan och shoppa lite innan jag kan börja sy. I övrigt har vi ägnat helgen åt att pimpa en cykel, men mer om den senare...

Hoppas ni alla haft en fantastisk helg!

Thursday, May 19, 2011

Pausbild...

Här händer inte mycket. Eller rättare sagt jag har tusen projekt på gång men inget att visa upp. Antingen är de precis i startfasen och därmed ganska trista att titta på, eller så är de precis i slutfasen och då vill man gärna fästa trådarna innan man visar upp dem. Ett par saker är även hemliga än så länge och inga snokande ögon får se dem på bloggen riktigt än...

<3

Så ni får helt enkelt nöja er med en liten pausbild på Harpan, när han ägnar sig åt sin favoritsyssla, så länge, så återkommer jag inom kort när det finns något lite mer spännande att förtälja. Ingen kamera fick jag med mig idag heller, så det blir inga bilder från broderikaféet ikväll heller. Attans!

Monday, May 16, 2011

Hjärtekatten Ansjovis

Alltså, hur går det för blogger? Inlägg försvinner och man kan inte kommentera... Hoppas det är löst nu!

Hur som helst så ber jag härmed att få presentera Ansjovis, min andra hjärtekatt och Jossis lillebror:



Han är virkad av garnet jag just vann hos Maria, alltså Drops Muskat. Passade ju perfekt till en hjärtekatt till. Återigen, tack för min fina vinst!




Ansjovis är en ganska bestämd kisse och nu är han otålig att sticka iväg till Göteborg och träffa sin framtida ägare.



Så, nu är de alltså nedpackade i ett paket båda två och går med posten västerut idag.



Lycka till nu i era framtida liv och jag hoppas innerligt ni kommer till mycket glädje för varsitt litet nyopererat barn!

Saturday, May 14, 2011

Färdig Citron

Äntligen är min Citron färdig! Jag måste erkänna att det gick riktigt långsamt på slutet. Sååå tråkigt med bara slätstickning och långa varv... Så farten kom av sig, men nu är den blockad och klar.


Färdig Citron


När jag vi skulle ta bilder på den framifrån blev jag så fruktansvärt missnöjd med korten så älsk fick ställa upp istället. Men jag tycker den passar honom ganska bra!


<3


Färgerna blir ju som vanligt sådär när man fotar, men den motsvaras bäst av färgen på bilden här ovan. Försökte ta ett kort på hela sjalen också, men det var lite svårt för att det bara blåste hela tiden. Här är i alla fall det kort som blev minst misslyckat:


I all sin prakt


Blev ganska nöjd själv. Jag gillar färgerna. Lagom dova för att jag faktiskt ska kunna tänka mig att använda den. Jag måste verkligen bli bättre på att använda färg!

Tuesday, May 10, 2011

Chibi Totoro

Chu Totoro kände sig lite ensam här på Eriks skrivbord utan sin kompis och evige kompanjon Chibi Totoro. Det fick bli en sådan också med andra ord...



Detta är alltså den minsta, vita Totoron och jag har använt mig av detta mönster (Ravelry-länk) för denna. Visst ser de ut att trivas bra tillsammans?



I övrigt har jag lytt er, mina kära bloggvänner, och haft virkuppehåll hela helgen vilket gett resultat. Det gör inte ont längre så nu kan jag nog ge mig på nästa hjärtekatt utan att handleden stryker med. Mer om den senare!

Hoppas ni har en riktigt bra dag i solen!

Sunday, May 8, 2011

Broderikaféets comeback

Broderikaféet har ju haft en liten paus över påsk och så men i torsdag var det dags för vår grandiosa comeback! Mycket folk var vi, vilket är roligt.



Som vanligt blir man tokispirerad. Här kommer några exempel på folks fantastiska kreationer:




Eller varför inte Pysselfarmors vackra broderade vantar?



Elin broderade vidare på sitt yllebroderi, som för övrigt snart är klart. Hur fint som helst blir det! Vad jag broderade på är däremot hemligt än så länge eftersom det är en present till någon som kan tänkas titta in här då och då...




Sen har jag vunnit garn hos Maria också. Tre nystan Drops Muskat i olika blå nyanser:



Jag har ju tänkt virka en hjärtekatt till, och passande nog är ju detta ett av de garner som rekommenderas till dem. Så det får nog helt enkelt bli en blå hjärtekatt härnäst. Tack så jättemycket för den fina vinsten!

Thursday, May 5, 2011

Chu Totoro

Jag tycks ha fått virkmani, trots axel- och handledsvärk (världsliga ting!). Efter hjärtekatten har jag nu knåpat ihop en Chu Totoro till bäst-kollegan Erik:



För dem som inte vet så kommer Totoro alltså från en film av Hayao Miyazaki och inbitna Miyazaki-fans ser direkt att detta är Chu Totoro, alltså den blå mellanstora varianten. Den stora Totoro är grå och gigantisk och sedan finns det en liten vit som heter Chibi Totoro också.



Mönstret jag har använt mig av har underbara Nettan med bloggen Pysselstugan gjort. Tack så jättemycket för att du ville dela med dig av ditt fina mönster! Det var hur lätt som helst att följa, ett riktigt mönstermönster med andra ord.




Här ovan ser vi en nöjd Erik tillsammans med sin nya vän, som nu intagit sitt nya hem på hans skrivbord i vårt gemensamma rum på jobbet. Vi får väl se, det kan hända att Totoro får en liten vit kompis inom kort. Stora Totoro däremot får nog vänta ett tag till!

Tuesday, May 3, 2011

Nya stickböcker

Jag har samlat på mig en ny liten skörd av stickböcker jag tänkte visa upp (är det inte garn man "råkar" köpa så är det böcker som berättar vad man kan göra med garn...).

Först ut är boken Anticraft: Knitting Beading and Stitching for the Slightly Sinister av Renee Rigdon och Zabet Stewart. Jag fick den av bäst-kollegan Erik i födelsedagspresent (stort tack!) och den innehåller mycket roligt, inte bara stickning utan även sömnad och smyckestillverkning.

Ett par mönster som jag är sugen på är Skylla, som egentligen är ett menskoppsfodral, men i brist på menskopp tänkte jag ha den till mobilen. Sen är jag även sugen på dessa ormstrumpor. Vill ha!




Nästa bok är i lite samma stil som ovanstående och heter Domiknitrix: Whip Your Knitting Into Shape och är skriven av Jennifer Stafford.

Förutom en riktigt bra och grundläggande "så-här-gör-du-när-du-stickar-del" (vilket jag alltid uppskattar i böcker eftersom det kan inspirera nybörjare att komma igång lättare) så finns även här många roliga mönster på lite annorlunda stickningar. Jag gillar till exempel L´il Red Riding Hoodie. Eller varför inte sticka sig en mössa med inbyggd tuppkam? Eller kanske man är mer sugen på en mössa med djävulshorn? Kanske inte nåt man har varje dag men man kan ju piffa upp sig till Halloween!



Den tredje och sista boken ut är Punk Knits av Share Ross. Tips om denna fick jag hos Mary-Ann för några månader sedan och nu har den hamnat även i min bokhylla.

I denna bok finns det inte lika många mönster som jag skulle vilja sticka till mig själv, kanske för att jag inte är så överdrivet punkig av mig i den bemärkelsen att allt måste vara trasigt och ganska fult. Anarkistkudden är ju dock riktigt fräsig må jag säga!

Sammantaget tre lite udda stickböcker som tillför inspiration!



Sunday, May 1, 2011

Hjärtekatten Jossi

Min hjärtekatt är klar nu. Hon fick heta Jossi eftersom den ska till ett barn och det var mitt smeknamn när jag var barn. Tyckte det kändes passande på nåt sätt...

Jossi

Nu borde jag verkligen ha en liten virkpaus, för jag får så extremt ont i axlarna av att virka, men jag funderar redan på att göra en bror till Jossi.

Vilopaus

Det är nog dock en liten dam här hemma som kommer ha lite svårt att slita sig från Jossi när hon ska skickas iväg...

Malena <3 Jossi

Så, om ni mot förmodan inte stött på hjärtekatterna än så gå in här och läs mer om hur du kan bidra med en virkad liten kompis till ett hjärtsjukt barn!